Ik geniet van het geluid van de vogels bij het wakker worden. Zij tsjilpen en kwetteren dat het een lieve lust is. Ik weet niet of er al jongen zijn, maar het lijkt er wel op. Het geluid van opvoeding. Een roepend en ‘voordoenerig’ geluid. Elke morgen weer opnieuw. Het licht van de vroege morgen verjaagt de nacht. Het schemert nog. Het is mei en gaat al richting de langste dag. Het is uitnodigend en aangenaam wakker worden. Een blik over het land geeft nieuwe energie. Er valt weer wat nieuws te zien. Dit keer de afbakening van de tuin door een wilde roos. Wilde rozen hebben vaak enkele bloemen, niet gevuld dus. De bloemen bestaan uit vijf bloemblaadjes, het dikke hart met de gele meeldraden is goed te zien. Het leuke van wilde rozen is dat er na de bloei oranje of rode bottels groeien. Heel decoratief in een vaas in de kamer en bovendien eetbaar. Kortom, het is een dag dicht bij huis en er ligt ‘genieten’ op mij te wachten. Puur natuur om je heen, dat is toch het allermooiste.

ENJOY!