Je kunt je natuurlijk van alles voorstellen in je bestaan. Soms zijn er ook dingen om bij weg te dromen. Bij dit beeld bijvoorbeeld. Het is een engel. Het stelt niks voor natuurlijk. Een stukje glas. Later gefotografeerd en bewerkt, zodat er een kleur ontstaat. Op zich begint hier al de verbeelding. Immers er had ook een andere kleur gekozen kunnen worden. Toch complementair hier. Rood en groen, voor een voor mij optimale verbeelding.

Ooit behoorde deze toe aan iemand die ziek was. Zij had hem toen gekregen van iemand die zij kende. Gaandeweg haar ziekteproces werd de engel haar steeds dierbaarder. In feite ging zij overal mee naar toe. En toen zij beter was, kreeg deze engel een bijzonder plekje op haar werkkamer. Daar stond zij jarenlang. Hoe simpel kan het zijn. Wegdromen, ik zei het al. Je geachten laten gaan over heden en toekomst. Gewoon, wat erin je opkomt al naar gelang jouw eigen omstandigheden.

Deze week heeft de engel een nieuwe bestemming gekregen. Ja, je raadt het al. Iemand die ook ziek is. Een geschenk dat doorgegeven werd. De oorspronkelijke geefster heeft er geen idee van. En toch bleek het van waarde deze week. Gewoon om even weg te kunnen dromen. Even alles wegdenken misschien.

Ik was erbij en legde de engel vast. Op zich al iets dromerigs. Gek, zo’n stukje glas. IMAGINE. John Lennon zei het al. Misschien ben ik wel een dromer. Het kan me niets schelen. Dromen…., wegdromen… imagine…..

 

–  ENJOY –