Over de kleine dingen dus in de maand april. Klein, maar veel. Met duizenden verschijnen ze in de maand april. Je kunt er niet omheen. ‘En ineens was de boom net een grote suikerspin van bloesem‘, zo eindigt het verhaal van Daisaku Ikeda (uit 1991). De bloeiperiodes van de Japanse Sakura kunnen per jaar verschillen maar zijn meestal rond deze periodes! Je moet er snel bij zijn, want de kersenbloesem bloeit maar een kleine week. En in die week is het toevallig heel mooi weer in Nederland. Ik geniet met volle teugen. Er is meer, veel meer, dan alleen een boom die in bloei staat.

Vanaf oudsher heeft de Japanner een zeer respectvolle verhouding met de natuur. Vooral tijdens de lente komt deze verhouding volledig tot zijn recht tijdens de bloei van de Japanse kersenbloesem, die ook wel Sakura wordt genoemd. Tijdens deze periode van vreugde, de wedergeboorte van Moeder Natuur na het afsterven in de winter en de oorsprong van het leven, worden er overal in het land speciale kersenbloesemfestivals gehouden zoals het Hanami Matsuri. En dat allemaal ter ere van het tot bloei komen van deze prachtige Japanse Sakura. Niet alleen siert het menige tuin in Nederland, maar het is ook de boom van de hoop en de vergankelijkheid van het leven. Hanami (soms ook wel Bloemenkijkfeest genoemd) is een Japanse feestdag. De bloei is van korte duur en als het zover is worden er  picknicks georganiseerd. Vaak ook door bedrijven en ’s nachts worden er lantaarns in de bomen gehangen.

En zo is er elk jaar weer een belevenis in de tuin. Mijn advies is dan ook: plant vandaag nog een Japanse kersenboom. Hoop of vergankelijkheid, je hebt elk jaar weer feest in de tuin.

I LOVE MY SAKURA

ENJOY

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren