Over de kleine dingen dus in de maand april. Nu kunnen kleine dingen een grote impact hebben. Ooit hadden mijn vader en moeder onvoldoende geld om een kado voor mijn verjaardag te kopen. Dat wil zeggen, niet wat zij in gedachten hadden. Wat zij in gedachten hadden, weet ik tot op de dag van vandaag niet. In hun wijsheid besloten ze niet met lege handen aan te komen. Op ons toenmalige verblijfadres, tijdens een vakantie in Castricum, kreeg ik tot mijn grote vreugde een kladblok (zo één die aan de bovenkant verlijmd was met rood, het leek een soort tape) en daarbij een Bic ballpoint met een drukknop, een potlood met stufje en een liniaaltje. Ze zullen in die tijd voor minder dan een gulden de zaak geregeld hebben. Tjonge, wat een schitterend kado was dat! Zoiets moois had ik nog nooit gehad.

Ik denk dat daar mijn liefde voor het schrijven en voor potloodjes en stufjes vandaan komt. In de loop der jaren ben ik verliefd geworden op ‘zuiderzeeblauwe’ inkt. Alleen al vanwege de naam. En nu schrijf ik over mijn drie trouwe makkers!

I LOVE MY FOUNTAIN PEN

Het schrijven op zich blijft een boeiende bezigheid. Door een vulpen wordt de haast gereduceerd en word je teruggevoerd naar de aandacht voor het schrijven op zich. Zoals mijn TaiChi leraar ooit als antwoord gaf op de vraag “waar moet ik aan denken tijdens de oefening?”: ‘Denk maar aan waar je mee bezig bent’.

ENJOY

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren