_PSF5690Je kent het misschien wel.  Er zijn zaken die te heftig zijn voor woorden. Omstandigheden die om afkoeling vragen, om ruimte om tot een beter begrip of tot verwerking te kunnen komen, later. Situaties die uitnodigen om een ander beeld op het netvlies te verkrijgen.

Eén van de mogelijkheden om je op een ander spoor te krijgen is zeker een bezoek aan de huidige expositie in het Stedelijk Museum in Amsterdam, waar Jean Tinguely’s machinespektakel zorgt voor een glimlach bij vele bezoekers.

Kinetische kunst afkomstig uit een onuitputtelijke fantasie over vergankelijkheid. En je kunt ook zelf aan de slag.

Verbazing en verwondering – het werkt ook nog – strijden met elkaar om voorrang.

Wat mij ook treft is de prachtige trap die in het museum bewaard is gebleven. De schitterende koperen leuning die je over de treden naar boven leidt. Ooit hing hier op de eerste etage één van de beroemde zwart-witten van Ed van der Elsken. Je keek er echt naar op als je onderaan de trap stond. En nu start er binnenkort een ook nu nog actuele  overzichtstentoonstelling.

Amsterdam, je blijft me verbazen. Thank you!

 

ENJOY!