Op zoek naar nieuwe inspiratie, bezocht ik opnieuw Amsterdam. Natuurlijk voorzien van camera, want daar ging het om. Je kunt een ‘ writers blok’ tegenkomen – zoals ook Hendrik Groen, 831/4 jaar, in zijn geheime dagboek overkomt – maar als fotograaf heet zoiets ‘lack of inspiration’ geloof ik. Volgens de algemene adviezen uit de fotowereld kun je dan maar het beste naar buiten gaan ‘go out there and shoot’. Dus eerst maar een cappuccino met appeltaartje, bij Winkel op de Noordermarkt, om in de stemming te komen. Dat lukt daar altijd. Vervolgens blijkt de Papiermolenbrug een startpunt bij uitstek. En daar, jawel, treft het geluk je in optima forma. Rood!, dat wordt het voor vandaag. En dus zwerf ik een stukje verder door die ‘goeie, ouwe Jordaan’. De beelden liggen voor het oprapen en ik leef mij uit met mijn Fuji XPro 2. Voor vandaag hanteer ik Classic Chrome +5 en het 1:1 format. Een heerlijke combinatie. ENJOY!