De lente trekt je naar buiten. Een beetje verloren staan de oude stoelen te wachten op hun nieuwe koper. StoelenHet schitterende – soort van – gobelin dateert van ver terug. Ineens is er een vleugje licht in de bewolkte lucht. De rand van de stoel licht op. Magic!  Gedachten dwalen af naar het zone-systeem van Ansel Adams. Waar het licht en waar de schaduw te plaatsen met behulp van de lichtmeter. Eindeloos uitproberen….

Ik hou van zwart-wit, ook in deze lentetijd. Stoelen-2Geen twijfel mogelijk.

Ergens heb ik nog andere stoel bedenk ik mij. Wordt het een strijd tussen jong en oud? Fuji Acros simulation met als start de X-Pro 2 of Kodak 400 TMAX-Pro met Hasselblad 500 cm als vertrekpunt? Wie het weet mag het zeggen.

In elke tijd valt er veel te genieten. Zeker ook in de lentetijd met al haar nieuwe kleuren en af en toe een zwart-witje er tussendoor.

Enjoy !