001Het is alweer ruim zes weken geleden dat ik de stekker uit mijn website heb getrokken. Een geforceerde start voor 2016 met als doel ruimte te creëren voor iets nieuws. Dat betekende sentimenten loslaten en gewoon met elan opnieuw beginnen. Een ervaring die veel teweeg bracht.

Intussen stapte ik de exposities binnen van Joan Miro, Kirchner, Karel Appel en de indrukwekkende verzameling ‘stilte’ van Joost Zwagerman. Uitersten in mensenlevens. Twee van hen werkten door tot het laatst van hun leven en twee van hen deden zelf, ieder op hun eigen wijze en met eigen gedachten binnen hun omstandigheden, ‘de deur dicht’.

Intussen heeft de kerstmuziek plaatsgemaakt voor de aankondigingen voor de Mattheus Passion. Het leven herhaalt zich en toch wijzigt het zich, ademt zich een weg door de eeuwigheid. Ieder creëert daarin zijn eigen universum. Een plaats voor eigen gedachten, ontdekkingen en expressies. Als zovele ruimten in de ruimte. ‘The universe resounds with the joyful cry – I am, zei Scriabin.

Het is de hoogste tijd om mijn universum in een nieuwe setting te presenteren. Met dank aan de vele, vele inspiratiebronnen voor hun bijdrage in de tijd.

Enjoy!